Mixed program : student residence, housing, and shops

Client:

Eiffage

Cost:

21 000 000 euros / 17 000 m²

Status:

PC - 2021 Delivery

At the entrance of the city, the building stands out through an airy mesh, champagne color, which completely covers the corner of this building which corresponds on the ground floor to access spaces of spectacle and the exit of movie theater. On approach, this veil, composed of micro-perforated metal panels, stapled on the light gray concrete facade of the building, becomes more and more diaphanous and allows to distinguish on the ground floor the interior of the spaces spectacles , the café-concert among others and in the floors we imagine the exterior joinery of the student housing that took place on the upper floors of R + 1 to R + 6.

Category
PROJECTS